
New York style ‘cheesecake'
Nagerecht
6 pers.
ca. 15 min
Amerikaans
Ingrediënten
75 gr kokosolie
200 gr tarwebiscuitjes verkruimeld
20 gr suiker
150 gr cashewnoten
300 ml sojayoghurt of 300 ml kokosyoghurt
1 citroen sap
1 el maizena
6 el suiker
Bereidingswijze
Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier. Smelt de kokosolie in een steelpan. Meng de biscuits met de kokosolie, suiker en een snufje zout. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Week de cashewnoten minimaal 15 minuten in warm water. Maal vervolgens in een keukenmachine alle ingrediënten voor de vulling tot een romig mengsel. Verdeel deze vulling over de bodem en bak de cheesecake in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.
Laat de taart na het bakken afkoelen in de springvorm en zet vervolgens minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
44 Kj
Calorieën
490 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
44 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
9 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie