Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Niçoise met sla en een eitje

Niçoise met sla en een eitje

Ingrediënten

  • 1 zak minikrieltjes (à 200 g)
  • 4 eieren
  • 2 blikjes Vismarine tonijnstukken op water (à 160 g)
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 krop sla
  • 250 gram snoeptomaten mix
  • 3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
  • 2 theelepels PLUS grove mosterd
  • ½ citroen
Niçoise met sla en een eitje product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Bereid 1 zak minikrieltjes (à 200 g) in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen. Kook 4 eieren 7 min. in ruim water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en halveer ze. Laat 2 blikjes Vismarine tonijnstukken op water (à 160 g) uitlekken.
  2. 2 Haal 300 gram sperziebonen af en kook ze in water met een beetje zout in ca. 7 min. beetgaar. Giet ze af en spoel ze koud. Haal de slabladen van 1 krop sla los, was en droog ze in een slacentrifuge. Scheur de bladeren in grove stukken. Halveer 250 gram snoeptomaten mix. Snijd de bosuien in ragdunne schuine ringetjes.
  3. 3 Pers een ½ citroen uit, klop een dressing van 3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel, 2 theelepels PLUS grove mosterd en 2 eetlepels versgeperst citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4 Verdeel alle ingrediënten, op de dressing en bosui na, over een schaal. Lepel de dressing erover en garneer met de bosui.