
Niçoise met sla en een eitje
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 zak minikrieltjes (à 200 g)
4 eieren
2 blikjes Vismarine tonijnstukken op water (à 160 g)
300 gram sperziebonen
1 krop sla
250 gram snoeptomaten mix
3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
2 theelepels PLUS grove mosterd
½ citroen
Bereidingswijze
1 Bereid 1 zak minikrieltjes (à 200 g) in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen. Kook 4 eieren 7 min. in ruim water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en halveer ze. Laat 2 blikjes Vismarine tonijnstukken op water (à 160 g) uitlekken.
2 Haal 300 gram sperziebonen af en kook ze in water met een beetje zout in ca. 7 min. beetgaar. Giet ze af en spoel ze koud. Haal de slabladen van 1 krop sla los, was en droog ze in een slacentrifuge. Scheur de bladeren in grove stukken. Halveer 250 gram snoeptomaten mix. Snijd de bosuien in ragdunne schuine ringetjes.
3 Pers een ½ citroen uit, klop een dressing van 3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel, 2 theelepels PLUS grove mosterd en 2 eetlepels versgeperst citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
4 Verdeel alle ingrediënten, op de dressing en bosui na, over een schaal. Lepel de dressing erover en garneer met de bosui.
Meer recepten in de categorie