
Nicoise salade met linzen en geroosterde groene asperges
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 GR Groene asperges
300 GR krieltjes of roseval aardappels
200 GR Haricots verts
2 EL Bieslook
4 Eieren
2 blikken Tonijn
50 GR Geroosterde Hazelnoten
1 TL Mosterd
1/2 TL Bio+ Bloemenhoning
3 EL Bio+ Rode-wijnazijn
300 GR Linzen in blik of tuinerwtjes (uit diepvries, kort geblancheerd)
50 GR Zwarte olijven, in plakjes
Bereidingswijze
1. Snijd de harde uiteindes van de groene asperges. Snijd de krieltjes of roseval aardappels in grove stukken. Verwijder de uiteindes van de haricots verts. Hak de hazelnoten grof en de bieslook fijn.
2. Bestrijk de groene asperges met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de asperges 5 minuten zodat er mooie grillstrepen ontstaan. 3. Kook de krieltjes in 8 tot 10 minuten beetgaar en voeg de laatste vier minuten de haricots verts toe. Giet af.
4. Breng een pan met water aan de kook, kook de eieren 7 minuten, laat schrikken, pel en snijd in partjes.
5. Breek de tonijn uit blik in stukjes.
6. Meng voor de dressing de mosterd met de honing, voeg de azijn toe en een scheutje olijfolie.
7. Meng de aardappels met de haricots verts, de groene asperges, de linzen (of tuinerwtjes) en de olijven. Roer de dressing erdoor.
8. Serveer de salade met de tonijn en partjes ei. Garneer met de bieslook en hazelnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
278 kcal
Vetten
3 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
4 gram