
No bake banoffee pie met chocolade kruidnoten
dessert
4 pers.
ca. 240 min
19.76 voor 4 pers.
Ingrediënten
110 gram Roomboter
5 stuks Gelatineblaadjes
250 gram Chocolade kruidnoten
500 gram Karamelvla
250 ml Slagroom
3 stuks Bananen
2 eetlepel Kristalsuiker
50 gram Pure chocolade
Bereidingswijze
1. Vet een ronde vorm met uitneembare bodem in met een beetje boter. Doe de gelatineblaadjes in een kom met water en laat zacht worden. Smelt de boter in een pannetje en hak de kruidnoten fijn. Meng de kruidnoten door de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Duw stevig aan, zorg voor een opstaand randje en laat hard worden in de koelkast.
2. Meng 50 g van de karamelvla met 50 g van de slagroom in een klein pannetje en verwarm op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het vlamengsel. Roer tot de gelatineblaadjes zijn opgelost. Meng de resterende vla met het gelatinemengsel en giet op de pepernotenbodem. Snijd de bananen in plakjes en verdeel over de karamelvla. Laat ten minste vier uur opstijven in de koelkast.
3. Klop de slagroom stijf met de suiker. Top de banoffee pie met de slagroom en rasp de chocolade erboven.
Meer recepten in de categorie