
No-bake cheesecake met aardbeien
Nagerecht
12 pers.
ca. 60 min
Amerikaans
Ingrediënten
2 pakken lange vingers
60 gram roomboter (gesmolten)
250 gram gepureerde aardbeien
2 sinaasappels
400 gram roomkaas
6 blaadjes gelatine
75 gram kristalsuiker
400 gram grote aardbeien
Bereidingswijze
1. Maal met je handen (of in de keukenmachine) 150 gram lange vingers tot kruimels en meng met de gesmolten roomboter.
2. Bekleed een hartvormige taartvorm aan binnenkant met folie of bakpapier.
3. Verdeel de verkruimelde koekjes over de bodem van de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
4. Week de gelatineblaadjes in ijskoud water. Rasp de sinaasappels en voeg de rasp toe aan de aardbeienpuree.
5. Pers het sap uit en verwarm een gedeelte met de suiker tot deze is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het sinaasappelsap.
6. Voeg toe aan de aardbeienpuree, voeg de rest van het sinaasappelsap toe en plaats in de koelkast tot het begint te hangen.
7. Roer de roomkaas los en roer er de hangende puree doorheen.
8. Schep in de taartvorm en strijk glad af. Plaats in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.
9. Ontvorm de taart en plaats er strak de lange vingers omheen. Zet het geheel vast met een mooi lint.
10. Snijd de aardbeien in vieren en top er de taart mee. Bestrooi eventueel nog met poedersuiker. Smullen maar!
Meer recepten in de categorie