
No-bake kersenkwarktaartjes
dessert
8 pers.
ca. 240 min
23.85 voor 8 pers.
Ingrediënten
400 gram Kersen
3 eetlepel Kersenjam
50 gram Roomboter
200 gram M&M pinda
1 stuk Kwarktaartmix naturel
500 gram Magere kwark
150 ml Slagroom
Bereidingswijze
1. Ontpit de kersen en doe samen met de kersenjam en 100 ml water in een pannetje. Verwarm op middelhoog vuur tot het water begint te borrelen. Laat 10 minuten op zacht tot middelhoog vuur pruttelen tot de kersen zacht zijn. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2. Smelt de boter en hak de M&M’s fijn. Meng de M&M’s met de kruimelmix uit de kwarktaartmix en vervolgens de gesmolten boter. Bedek de bodem van acht tot tien glaasjes of potjes met het kruimelmengsel. Zet in de koelkast en laat ten minste 10 minuten koelen.
3. Klop 400 ml water met de taartmix tot een glad mengsel. Voeg de kwark en slagroom toe en klop tot een luchtig mengsel, ongeveer 2 minuten.
4. Haal de glaasjes uit de koelkast en schep het kwarktaartmengsel op de koekbodem. Schep het kersenmengsel erop en laat ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Meer recepten in de categorie