
No bake mini cheesecakes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
150 gram digestive
100 gram pepernoten
125 gram blauwe bessen
200 gram roomkaas
150 ml slagroom
1 stuk citroen
1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
1. Verkruimel de koekjes grof. Verkruimel de chocoladepepernoten grof. Pers het sap uit de citroen.
2. Verhit de blauwe bessen samen met het citroensap in een steelpannetje. Laat 10 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus, roer regelmatig door. Haal van het vuur en laat afkoelen.
3. Klop de slagroom samen met de suiker lobbig.
4. Meng de slagroom met de roomkaas en roer de blauwe bessensaus erdoorheen.
5. Vul de bodem van 4 glaasjes met de grove koekkruimels, schep hier het roomkaasmengsel bovenop en strijk glad. Laat 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de chocolade pepernoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2616 Kj
Calorieën
623 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
23 gram
Koolhydraten
58 gram
Waarvan suikers
28 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie