
No-bake mini granola cheesecakes
Nagerecht
6 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
25 gram roomboter
125 gram granola (chocolade, abrikozen)
3 eetlepels granola (voor garnering)
2 sinaasappels
3 blaadjes gelatine
3 eetlepels honing
300 gram roomkaas
1.5 theelepels speculaaskruiden
Bereidingswijze
1. Smelt de roomboter. Maal intussen de 125 g granola fijner in de keukenmachine. Meng de roomboter met de granola, verdeel gelijkmatig over de bodem van de glazen of potjes en zet in de koelkast.
2. Maak de vulling. Boen de sinaasappelen schoon, rasp de oranje schil en pers de vruchten uit. Laat de gelatine 5 min. weken in koud water. Verwarm intussen de honing en het sinaasappelsap apart van elkaar.
3. Meng de roomkaas, kruiden en de sinaasappelrasp in een ruime kom. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat de helft oplossen in de honing en de rest in het sinaasappelsap. Meng de honing door het roommengsel en verdeel over de koekbodems.
4. Verdeel het sinaasappelsap over het roommengsel. Zet de cheesecakes minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.
5. Bestrooi met de rest van de granola.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
377 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie