
No-bake pepernotencheesecake
12 pers.
ca. 270 min
Hollands
Ingrediënten
250 g kruidnoten
125 g ongezouten roomboter
400 gram roomkaas
200 ml slagroom
150 g kristalsuiker
150 g witte chocolade
sap van ½ sinaasappel
rasp van ½ sinaasappel
Springvorm met een doorsnee van 24 cm
Extra kruidnoten ter garnering
Bereidingswijze
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de roomboter en hak de kruidnoten fijn in een keukenmachine.
Meng de boter met de gemalen kruidnoten in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Laat hard worden in de koelkast.
Breek de chocolade in grove stukken en doe in een hittebestendige kom.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf en roer de roomkaas los.
Meng de slagroom met de roomkaas met een spatel tot een luchtig mengsel. Voeg het sap en de rasp van de sinaasappel toe aan het mengsel.
Meng de gesmolten chocolade door het roommengsel en giet bovenop de bodem in de springvorm.
Strijk indien nodig glad met een spatel.
Laat de cheesecake ten minste vier uur opstijven in de koelkast, maar het liefst de hele nacht.
Verdeel de kruidnoten ter garnering over de cheesecake (eventueel grof gehakt).
Meer recepten in de categorie