Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. No-bake pepernotencheesecake

No-bake pepernotencheesecake

No-bake pepernotencheesecake product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussendoortje
Bereidingstijd
Ca. 270 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g kruidnoten
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 400 gram roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 150 g kristalsuiker
  • 150 g witte chocolade
  • sap van ½ sinaasappel
  • rasp van ½ sinaasappel
  • Springvorm met een doorsnee van 24 cm
  • Extra kruidnoten ter garnering
Bereiden
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de roomboter en hak de kruidnoten fijn in een keukenmachine.
Meng de boter met de gemalen kruidnoten in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Laat hard worden in de koelkast.
Breek de chocolade in grove stukken en doe in een hittebestendige kom.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf en roer de roomkaas los.
Meng de slagroom met de roomkaas met een spatel tot een luchtig mengsel. Voeg het sap en de rasp van de sinaasappel toe aan het mengsel.
Meng de gesmolten chocolade door het roommengsel en giet bovenop de bodem in de springvorm.
Strijk indien nodig glad met een spatel.
Laat de cheesecake ten minste vier uur opstijven in de koelkast, maar het liefst de hele nacht.
Verdeel de kruidnoten ter garnering over de cheesecake (eventueel grof gehakt).