Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Noedels met aubergine en garnalen

Noedels met aubergine en garnalen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks aubergines
  • 1 stuk limoen
  • 2 cm gember
  • 225 gram rijstnoedels
  • 400 gram champignon roerbakgroente
  • 50 ml sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 400 gram wokgarnalen
Noedels met aubergine en garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook. Snijd de aubergine in blokjes. Pers de limoen. Schil en rasp de gember.
  2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  3. Meng de sojasaus met de gember, het limoensap, de honing en de sesamolie.
  4. Verhit een scheutje olie in een diepe pan. Bak de aubergine 8 minuten samen met de knoflook op middelhoog vuur, roer regelmatig door. Voeg de garnalen en de roerbakgroente toe en bak nog eens 5 minuten door. Voeg tot slot de rijstnoedels en het sojasausmengsel toe en bak nog 2 minuten door.
  5. Verdeel de noedels over de kommen.
  6. Tip: Garneer met koriander en rode peper!

    Voedingswaarde

  • Kcal 441
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 63 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 6