
Noedels met aubergine en garnalen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
2 stuks aubergines
1 stuk limoen
2 cm gember
225 gram rijstnoedels
400 gram champignon roerbakgroente
50 ml sojasaus
1 eetlepel honing
1 eetlepel sesamolie
400 gram wokgarnalen
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Snijd de aubergine in blokjes. Pers de limoen. Schil en rasp de gember.
2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking.
3. Meng de sojasaus met de gember, het limoensap, de honing en de sesamolie.
3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan. Bak de aubergine 8 minuten samen met de knoflook op middelhoog vuur, roer regelmatig door. Voeg de garnalen en de roerbakgroente toe en bak nog eens 5 minuten door. Voeg tot slot de rijstnoedels en het sojasausmengsel toe en bak nog 2 minuten door.
4. Verdeel de noedels over de kommen.
Tip: Garneer met koriander en rode peper!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1858 Kj
Calorieën
441 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
63 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
26 gram