
Noedels met bonen en paksoi
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram sperziebonen
4 stuks eieren
300 gram kipfilets
2 cm gember
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
225 gram rijstnoedels
2 eetlepels sriracha saus
200 gram taugé
20 gram koriander
1 stuk paksoi
1 stuk rode peper
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Rasp de gember en pel en pers de knoflook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, snijd de onderkant van de paksoi en snijd in grove stukken, hak de koriander en snijd de rode peper in schuine ringen. Snijd de kipfilet in reepjes.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen 5 minuten.
3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Meng de gember, de knoflook, één eetlepel sriracha, sojasaus, honing en één eetlepel water tot een saus.
5. Verhit een scheutje zonnebloemolie en wok de kipfilet rondom bruin en gaar. Voeg de sperziebonen, de paksoi, de noedels, de rode peper en de saus toe en roerbak nog 5 minuten. Schep als laatst de koriander en de taugé erdoor.
6. Kluts de eieren met de overige sriracha. Verhit een koekenpan en bak een groot omelet. Rol vervolgens op en snijd in reepjes.
7. Verdeel de noedels over de borden en serveer met de ei reepjes.
Tip: Extra lekker met wat grof gehakte pinda’s.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2197 Kj
Calorieën
523 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
61 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
42 gram