Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Noedels met bonen en paksoi

Noedels met bonen en paksoi

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 4 stuks eieren
  • 300 gram kipfilets
  • 2 cm gember
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 225 gram rijstnoedels
  • 2 eetlepels sriracha saus
  • 200 gram taugé
  • 20 gram koriander
  • 1 stuk paksoi
  • 1 stuk rode peper
  • 1 teentje knoflook
Noedels met bonen en paksoi product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Rasp de gember en pel en pers de knoflook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, snijd de onderkant van de paksoi en snijd in grove stukken, hak de koriander en snijd de rode peper in schuine ringen. Snijd de kipfilet in reepjes.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen 5 minuten.
  3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Meng de gember, de knoflook, één eetlepel sriracha, sojasaus, honing en één eetlepel water tot een saus.
  5. Verhit een scheutje zonnebloemolie en wok de kipfilet rondom bruin en gaar. Voeg de sperziebonen, de paksoi, de noedels, de rode peper en de saus toe en roerbak nog 5 minuten. Schep als laatst de koriander en de taugé erdoor.
  6. Kluts de eieren met de overige sriracha. Verhit een koekenpan en bak een groot omelet. Rol vervolgens op en snijd in reepjes.
  7. Verdeel de noedels over de borden en serveer met de ei reepjes.
  8. Tip: Extra lekker met wat grof gehakte pinda’s.

    Voedingswaarde

  • Kcal 523
  • Eiwit 42 g
  • Koolhydraten 61 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 8