
Noedels met broccoli en biefstuk in zoete sojasaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
225 gram noodles
500 gram broccoli
500 gram biefstukken
1 bosje bosui
3 teentjes knoflook
2 eetlepels honing
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 handje cashewnoot (ongezouten)
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook en snijd de rode ui in partjes. Hak de cashewnoten grof. Snijd de bosuien in schuine ringen. Snijd mini roosjes van de broccoli stronk en snijd de biefstuk in reepjes.
2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Meng de honing met de sojasaus en de sesamolie.
4. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de broccoli 5 minuten mee. Voeg de biefstuk en 3/4 van de bosui toe, bak kort aan (max. 2 minuten) en giet de saus erbij.
5. Meng de noedels door de broccoli en de biefstuk. Verdeel over de borden en garneer met de cashewnoten en de overige bosui.
Tip: Voeg voor extra pit een rode peper toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2086 Kj
Calorieën
494 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
37 gram