
Noedels met spinazie, sesam en wasabi
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 eetlepels sesamzaad
300 gram diepvriestuinbonen (ontdooid)
400 gram noedels
1 theelepel wasabi
2 eetlepels olie
1 bosje lente-/bosui (in schuine ringetjes)
600 gram spinazie (panklaar)
Bereidingswijze
1. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin en houd apart.
2. Verwijder de dikke velletjes van de tuinboontjes (dubbel doppen). Kook de noedels. Roer de wasabi los met 1 eetlepel water.
3. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de bosui, spinazie en tuinboontjes 2-3 minuten. Giet de noedels af en laat goed uitlekken.
4. Meng de noedels met de wasabi goed door de groenten. Verdeel over kommen en bestrooi met het geroosterde sesamzaad.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
500 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
77 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
22 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie