
Noedels met teriyaki zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram woknoedels
400 gram zalmfilets
4 eetlepels teriyaki-saus
1 bosje koriander
1 stuk limoen
500 gram nasi/bamigroente
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sesamzaad
Bereidingswijze
1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en marineer de zalm in de teriyaki saus.
2. Snijd de koriander grof en de limoen in partjes.
3. Verhit een scheutje olie in een wokpan. Bak de groenten 5 minuten en voeg hierna de noedels en sesamolie toe. Meng alles door elkaar.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalm 5 minuten aan beiden kanten totdat deze goudbruin en gaar is.
5. Verdeel de noedels over 4 borden samen met de zalm en garneer met de koriander, sesamzaadjes en partjes limoen.
TIP: Lekker met gebakken uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1973 Kj
Calorieën
471 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
29 gram