
Noedels met teriyakizalm en broccoli
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
38.81 voor 4 pers.
Ingrediënten
800 gram Broccoliroosjes
1 theelepel Chilipoeder
4 eetlepel Sesamzaadjes
2 stuks Bosui
4 stuks Zalmfilet
120 ml Teriyakisaus
400 gram Go-tan noedels
2 eetlepel Sojasaus
1 theelepel Sesamolie
1 stuk Limoen (1 tl limoensap en 1 tl limoenrasp)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de broccoliroosjes met 2 eetlepels olijfolie, ½ theelepel zout en het chilipoeder. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 15-20 minuten beetgaar en krokant.
2. Verwarm een ruime koekenpan op laag vuur en rooster hierin de sesamzaadjes. Zet apart. Snijd de bosui in schuine ringen. Zet apart. Smeer de zalmmoten in met de teriyakisaus. Verwarm de koekenpan opnieuw, dit keer met een scheut olijfolie. Bak hierin de zalm op laag tot middelhoog vuur aan beide kanten, tot de buitenkant gaar is en de binnenkant nog zacht en roze. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
3. Bereid ondertussen de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng de sojasaus met de sesamolie, het limoensap en de limoenrasp. Breng de noedels op smaak met de sojadressing.
4. Verdeel de noedels, broccoli en zalm over 4 kommen of diepe borden. Garneer met de sesamzaadjes en bosui.
Meer recepten in de categorie