
Noedels met zalm en paksoi
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Chinees
Ingrediënten
250 gram Chinese eiermie
1 visbouillontablet
250 gram zalmfilets (in dunne repen)
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel oestersaus
300 gram paksoi (fijngesneden)
4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
0.5 bosjes koriander (fijngehakt)
2 eetlepels sesamzaad (geroosterd)
Bereidingswijze
1. Bereid de mie in 1 liter kokend water met het bouillonblokje. Roer de mie los met een vork en giet de helft van de bouillon uit de pan.
2. Voeg de zalm toe en laat afgedekt nog 2 minuten nagaren. Giet de noedels voorzichtig af boven een vergiet zodat het meeste vocht wegloopt. Roer de sesamolie en oestersaus erdoor.
3. Schep de paksoi erdoor tot deze licht is geslonken. Verdeel over 4 kommen. Bestrooi met de bosui, koriander en sesamzaad. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
395 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
47 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
23 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie