Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Noedelsalade met pittige pindasaus

Noedelsalade met pittige pindasaus

Ingrediënten

  • 120 gram satésaus
  • 2 handjes pinda's
  • 2 stuks witlof
  • 150 gram sugar snaps
  • 0 stuk rode kool
  • 1 stuk broccoli
  • 1 stuk limoen
  • 225 gram rijstnoedels
  • 3 stengels lente-uitjes
  • 3 cm gember
Noedelsalade met pittige pindasaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Rasp de gember en verwijder de uiteindes van de sugarsnaps. Snijd de rode kool in flinterdunne slierten, de witlof in reepjes en de broccoli in roosjes. Pers het sap uit de limoen, snijd de lente-ui in ringen en hak de pinda’s grof.
  2. 2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Bereid de pindasaus in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg al roerend de gember en het limoensap toe. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  4. 4. Breng een pan met water, kook de sugarsnaps samen met de broccoli 4 minuten en spoel af onder koud water.
  5. 5. Meng de noedels met de pindasaus, de witlof, de sugarsnaps, de rode kool en de broccoli.
  6. 6. Verdeel de noedelsalade over de borden en garneer met de pinda’s en de lente-ui.

    Voedingswaarde

  • Kcal 426
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 7