
Noedelsalade met pittige pindasaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
120 gram satésaus
2 handjes pinda's
2 stuks witlof
150 gram sugar snaps
0 stuk rode kool
1 stuk broccoli
1 stuk limoen
225 gram rijstnoedels
3 stengels lente-uitjes
3 cm gember
Bereidingswijze
1. Rasp de gember en verwijder de uiteindes van de sugarsnaps. Snijd de rode kool in flinterdunne slierten, de witlof in reepjes en de broccoli in roosjes. Pers het sap uit de limoen, snijd de lente-ui in ringen en hak de pinda’s grof.
2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Bereid de pindasaus in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg al roerend de gember en het limoensap toe. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
4. Breng een pan met water, kook de sugarsnaps samen met de broccoli 4 minuten en spoel af onder koud water.
5. Meng de noedels met de pindasaus, de witlof, de sugarsnaps, de rode kool en de broccoli.
6. Verdeel de noedelsalade over de borden en garneer met de pinda’s en de lente-ui.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1792 Kj
Calorieën
426 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie