
Noedelsoep met paksoi en een zachtgekookt eitje
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks paksoi
4 stuks eieren
300 gram radijsjes
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
3 cm gember
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel sambal oelek
200 gram taugé
250 gram noodles
250 gram champignons
1 stuk kippenbouillon
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen, pel en pers de knoflook en schil en rasp de gember. Snijd de paksoi in repen en de radijs en champignons in flinterdunne plakken.
2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui samen met de knoflook, de gember en de sambal. Voeg de champignons, de paksoi en de sojasaus toe en bak al roerend 3 minuten door. Blus af met 800 ml water, voeg het bouillonblokje toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 8 minuten doorkoken. Voeg de laatste 2 minuten de noedles toe.
3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook de eieren 6 minuten, laat schrikken, pel en snijd doormidden.
4. Verdeel de noedelsoep over vier kommen, serveer met het eitje en garneer met de taugé en de plakjes radijs.
Tip: Extra lekker met gebakken uitjes eroverheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1909 Kj
Calorieën
454 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie