Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Noedelsoep met paksoi en een zachtgekookt eitje

Noedelsoep met paksoi en een zachtgekookt eitje

Ingrediënten

  • 2 stuks paksoi
  • 4 stuks eieren
  • 300 gram radijsjes
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 200 gram taugé
  • 250 gram noodles
  • 250 gram champignons
  • 1 stuk kippenbouillon
Noedelsoep met paksoi en een zachtgekookt eitje product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen, pel en pers de knoflook en schil en rasp de gember. Snijd de paksoi in repen en de radijs en champignons in flinterdunne plakken.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui samen met de knoflook, de gember en de sambal. Voeg de champignons, de paksoi en de sojasaus toe en bak al roerend 3 minuten door. Blus af met 800 ml water, voeg het bouillonblokje toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 8 minuten doorkoken. Voeg de laatste 2 minuten de noedles toe.
  3. 3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook de eieren 6 minuten, laat schrikken, pel en snijd doormidden.
  4. 4. Verdeel de noedelsoep over vier kommen, serveer met het eitje en garneer met de taugé en de plakjes radijs.
  5. Tip: Extra lekker met gebakken uitjes eroverheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 454
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 54 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 9