

Noedelsoep met zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.81 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Udon
2 eetlepel Olijfolie mild
1 eetlepel Roomboter
300 gram Zalm
2 eetlepel Rode curry
2 eetlepel Pindakaas
2 eetlepel Sojasaus
200 ml Kokosmelk
1 stuk Bouillon kip
2 theelepel Vissaus
2 stuks Paksoi
1 stuk Limoenen
2 stuks Bosui
10 gram Koriander
Bereidingswijze
1. Bereid de udon noodles zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Verhit 1 el olijfolie en de boter in een koekenpan. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot je de gewenste gaarheid hebt bereikt.
3. Verhit intussen de overige el olijfolie in een pan met hoge rand en voeg de currypasta toe, bak kort aan. Voeg de pindakaas en sojasaus toe en roer door. Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje, 400 ml water en de vissaus toe en breng aan de kook.
4. Snijd de paksoi in reepjes en voeg toe aan de soep, kook dit 4 tot 5 minuten mee.
5. Voeg als laatste de gekookte noodles toe, breng het gerecht verder op smaak met wat limoensap. Verdeel de noodle soep over 4 kommetjes en serveer met de gebakken zalm, de in ringen gesneden bosui en verse koriander.
Meer recepten in de categorie