
Noodles met gebakken zalm
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
800 gram Chinese roerbakgroente
2 stuks zoete puntpaprika's
1 stuk ui
600 gram zalmfilets
20 gram koriander
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel honing
2 teentjes knoflook
248 gram noodles
Bereidingswijze
1. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringen. Pel en snijd de ui in partjes en pers de knoflook. Hak de koriander grof.
2. Wrijf de zalm in met olijfolie. Verwarm een koekenpan en bak de zalm eerst op de huid 4 minuten en vervolgens nog 4 minuten aan de andere kant.
3. Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Roer de knoflook, de gembersiroop, de sojasaus en de honing tot een gladde saus.
5. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en roerbak de ui, de roerbakgroente en de paprika. Voeg de saus, de noodles en de helft van de koriander toe en meng door elkaar.
6. Verdeel de noodels over de borden en leg de zalm erop. Garneer met de overige koriander.
Tip: Lekker met verse rode peper.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2790 Kj
Calorieën
663 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
63 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
36 gram