

Noodles met tofu
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.23 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 pak Tofu
2 stuks Uien
4 tenen Knoflook
250 gram Champignons
1 stuk Chinese kool
4 eetlepel Maizena
4 eetlepel Zonnebloemolie
300 gram Noodles
4 eetlepel Sojasaus
1 eetlepel Gembersiroop
10 gram Koriander
Bereidingswijze
1. Wikkel de tofu in keukenpapier, zet er iets zwaars op en laat 10 minuten uitlekken.
2. Snijd intussen de ui in halve ringen, de knoflook fijn, de champignons in plakjes en de Chinese kool in reepjes. Snijd vervolgens de tofu in blokjes en meng met de maïzena.
3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tofu rondom aan tot dit knapperig is, haal uit de pan en zet opzij.
4. Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook aan, voeg wanneer de uien glazig beginnen te worden de champignons en de Chinese kool toe. Bak ongeveer 5 minuten mee tot de groenten gaar beginnen te worden.
5. Kook intussen de noodles zoals op de verpakking vermeld staat en voeg toe aan de groenten. Voeg de sojasaus, de sambal en 4 el water toe en meng door. Voeg als laatste de tofu toe, meng snel door en dien dan direct op, optioneel met wat sambal erbij. Garneer met koriander.
Meer recepten in de categorie