
Notenpesto met ansjovis
Borrel
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
7 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes
100 gram walnoten (gehakt)
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 bosje verse peterselie (fijngehakt)
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1. Wrijf of pureer de ansjovisfilets met de kappertjes fijn.
2. Meng er de gehakte walnoten, geraspte Parmezaanse kaas, fijngehakte knoflook en de fijngehakte peterselie door.
3. Giet er al roerend circa 2 eetlepels olijfolie bij tot er een dikke pasta ontstaat. Bewaar de pesto maximaal 1 week in een afgesloten pot in de koelkast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
340 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
2 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie