Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oeuf en cocotte met zalm

Oeuf en cocotte met zalm

Ingrediënten

  • Boter om in te vetten
  • 100 g tuinerwten (diepvries)
  • ½ bakje bieslook
  • 1/3 bakje dille
  • 125 g crème fraîche
  • 1 moot warmgerookte zalm (125 g)
  • 4 eieren
  • 4 sneetjes volkoren brood (bijv. Volkoren Zonnevloer, Korenlanders)
  • 4 kleine ovenschaaltjes van 9 cm Ø
Oeuf en cocotte met zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaaltjes licht in met boter. Doe de erwten in een kom en schenk er zoveel kokend water over dat ze net onder staan. Giet ze af. Snijd de bieslook en dille fijn. Verdeel de crème fraîche over de ovenschaaltjes. Verdeel dan de erwten samen met de zalm en de helft van de kruiden erover. Roer losjes om.
  2. Maak een kuiltje in het midden en breek er een ei boven. Snijd het brood in de breedte in reepjes. Bak de oeufs en cocotte en het brood (dat leg je ernaast) in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar en het brood krokant.
  3. Bestrooi ze met de rest van de kruiden en met peper en (een beetje) zout naar smaak.

Variatie

Powertip! Vervang de crème fraîche door halfvolle kwark en doe er nog wat extra erwten bij en je hebt perfect fitgirl ontbijtje. Met Korenlanders 45% verlaagd koolhydraat brood on the side.

    Voedingswaarde

  • Kcal 345
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 16 g
  • Vet 22 g