
Oeuf en cocotte met zalm
4 pers.
ca. 25 min
Frans
Ingrediënten
Boter om in te vetten
100 g tuinerwten (diepvries)
½ bakje bieslook
1/3 bakje dille
125 g crème fraîche
1 moot warmgerookte zalm (125 g)
4 eieren
4 sneetjes volkoren brood (bijv. Volkoren Zonnevloer, Korenlanders)
4 kleine ovenschaaltjes van 9 cm Ø
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaaltjes licht in met boter. Doe de erwten in een kom en schenk er zoveel kokend water over dat ze net onder staan. Giet ze af. Snijd de bieslook en dille fijn. Verdeel de crème fraîche over de ovenschaaltjes. Verdeel dan de erwten samen met de zalm en de helft van de kruiden erover. Roer losjes om.
Maak een kuiltje in het midden en breek er een ei boven. Snijd het brood in de breedte in reepjes. Bak de oeufs en cocotte en het brood (dat leg je ernaast) in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar en het brood krokant.
Bestrooi ze met de rest van de kruiden en met peper en (een beetje) zout naar smaak.
Variatietip!
Powertip! Vervang de crème fraîche door halfvolle kwark en doe er nog wat extra erwten bij en je hebt perfect fitgirl ontbijtje. Met Korenlanders 45% verlaagd koolhydraat brood on the side.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
345 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
16 gram
Eiwitten
19 gram