Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oliebollen met cranberry's en walnoot

Oliebollen met cranberry's en walnoot

Oliebollen met cranberry's en walnoot product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussendoortje
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
20

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 ml volle melk
  • 250 ml karnemelk
  • 300 g bloem, gezeefd
  • 1 zakje gist
  • ½ tl zout
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 100 g gedroogde cranberry’s
  • 75 g walnoot, in stukjes
  • poedersuiker
  • 2 liter zonnebloemolie
  • EXTRA mixer met deeghaken, ijsschep
Bereiden
1. Verwarm de melk en karnemelk in een pan tot lauwwarm. Meng in een beslagkom de bloem met de gist. Voeg de melk, het zout en het ei toe en meng met een mixer met deeghaken of een pollepel tot een glad, elastisch beslag. Meng er de cranberry’s en walnoten door. Dek af met een schone vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
2. Roer alles flink door met een pollepel. Verhit de olie in een zeer ruime pan tot 170 °C. Het gaat bruisen, dus moet de pan niet te vol zitten met olie. Schep met een ijsschep hoopjes beslag voorzichtig in het hete vet. Bak 4 oliebollen tegelijk in ca. 5 min. bruin en gaar. Ze keren op een gegeven moment vanzelf om. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met poedersuiker.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
18 g
vet
9 g
Kcal
175