
Oliebollen met cranberry's en walnoot
20 pers.
ca. 90 min
Hollands
Ingrediënten
100 ml volle melk
250 ml karnemelk
300 g bloem, gezeefd
1 zakje gist
½ tl zout
1 ei (losgeklopt)
100 g gedroogde cranberry’s
75 g walnoot, in stukjes
poedersuiker
2 liter zonnebloemolie
EXTRA mixer met deeghaken, ijsschep
Bereidingswijze
1. Verwarm de melk en karnemelk in een pan tot lauwwarm. Meng in een beslagkom de bloem met de gist. Voeg de melk, het zout en het ei toe en meng met een mixer met deeghaken of een pollepel tot een glad, elastisch beslag. Meng er de cranberry’s en walnoten door. Dek af met een schone vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
2. Roer alles flink door met een pollepel. Verhit de olie in een zeer ruime pan tot 170 °C. Het gaat bruisen, dus moet de pan niet te vol zitten met olie. Schep met een ijsschep hoopjes beslag voorzichtig in het hete vet. Bak 4 oliebollen tegelijk in ca. 5 min. bruin en gaar. Ze keren op een gegeven moment vanzelf om. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met poedersuiker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
175 kcal
Vetten
9 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
4 gram