
Olijven-plaatbrood
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 pak pizzamix (450 g)
1 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
8 eetlepels olijfolie
2 rode uien (in ringen)
300 gram olijven met knoflook (vers)
285 gram mozzarella mini (uitgelekt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de pizzamix met de Italiaanse kruiden, 3 el olie en 375 ml water in een ruime kom. Kneed met de mixer tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de kom en kneed met je handen kort door.
2. Besprenkel het met bakpapier beklede bakblik of de bakplaat met 3 el olie en verdeel het deeg in een rechthoekige lap erover.
3. Druk met je vingertoppen een aantal keer in het deeg. Verdeel de uienringen, olijven en mozzarella erover. Besprenkel met de rest van olie.
4. Bak het plaatbrood 25 min. in het midden van de oven lichtbruin. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
488 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
9 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie