
Omelet met gerookte zalm en ricotta
Ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
8 eieren
50 milliliter melk
1 eetlepel olie
150 gram gerookte zalm
100 gram ricotta
0.5 bosjes dille (grof gehakt)
0.5 citroenen (uitgeperst)
Bereidingswijze
1. Klop de eieren in een grote kom los met melk, zout en peper. Verwarm de olie of boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en giet de geklutste eieren erin.
2. Laat op middelhoge stand een minuut bakken en draai de warmtebron dan laag.
3. Leg de zalm op de omelet en leg een deksel op de pan. Laat het ei geheel stollen.
4. Klop de ricotta met de dille en de citroen los en breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de ricotta over het midden van de omelet en vouw deze dubbel. Snijd de omelet in stukken en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
290 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie