
Omelet met ricotta
2 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
1 el olijfolie extra vierge
125 g kastanje- champignons, in kwarten
4 eieren (Beter Leven 2 sterren)
80 g ricotta
10 g roomboter
Bereidingswijze
1 Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons tot ze goudbruin zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
2 Breek de eieren boven een kom en roer los met de helft van de ricotta. Voeg peper en eventueel zout toe. Verhit de boter in dezelfde koekenpan en schenk het eimengsel erin. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen. Keer hem om als de bovenkant bijna gestold is. Bak nog 30 sec. en halveer de omelet. Schep op elk bord een halve omelet. Verdeel de rest van de ricotta en de champignons over de halve omeletten. Lekker met platte peterselie.
Variatietip!
Roer de rest van de ricotta door een pastasaus voor een lekker romig tintje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
330 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
19 gram