Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Omelet met ricotta

Omelet met ricotta

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 125 g kastanje- champignons, in kwarten
  • 4 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 80 g ricotta
  • 10 g roomboter
Omelet met ricotta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons tot ze goudbruin zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. 2 Breek de eieren boven een kom en roer los met de helft van de ricotta. Voeg peper en eventueel zout toe. Verhit de boter in dezelfde koekenpan en schenk het eimengsel erin. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen. Keer hem om als de bovenkant bijna gestold is. Bak nog 30 sec. en halveer de omelet. Schep op elk bord een halve omelet. Verdeel de rest van de ricotta en de champignons over de halve omeletten. Lekker met platte peterselie.

Variatie

Roer de rest van de ricotta door een pastasaus voor een lekker romig tintje.

    Voedingswaarde

  • Kcal 330
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 4 g
  • Vet 26 g