Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Omelet met spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes

Omelet met spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten

  • olijfolie
  • peper
  • 8 stuks eieren
  • 900 gram verse spinazie
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 6 stuks zongedroogde tomaten in olie
  • 20 gram basilicum
  • 600 gram aardappelpartjes
Omelet met spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de spinazie. Leg de spinazie in een grote pan, schenk er voldoende water bij tot alle blaadjes onderstaan en breng het water aan de kook. Kook de spinazie 4 minuten, giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes, pers het teentje knoflook uit en hak de basilicum fijn.
  3. Kluts de eieren los in een kom, voeg de basilicum toe, breng op smaak met peper en roer goed door.
  4. Verhit vervolgens een scheutje olie in een grote koekenpan en bak 1 voor 1, 4 omeletten in 5 minuten rondom goudgeel.
  5. Verhit ondertussen opnieuw een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8 minuten rondom krokant en gaar.
  6. Meng de spinazie met de knoflook en de zongedroogde tomaatjes en roer goed door. Vul elke omelet met eenvierde deel spinaziemengsel, de geitenkaas en rol de omeletten op.
  7. Verdeel de gevulde kruidenomeletten met spinazie en geitenkaas over de borden en serveer met de gebakken aardappelpartjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 35 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 11