
Omelet met spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
peper
8 stuks eieren
900 gram verse spinazie
100 gram geitenkaas
1 teentje knoflook
6 stuks zongedroogde tomaten in olie
20 gram basilicum
600 gram aardappelpartjes
Bereidingswijze
1. Was de spinazie. Leg de spinazie in een grote pan, schenk er voldoende water bij tot alle blaadjes onderstaan en breng het water aan de kook. Kook de spinazie 4 minuten, giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
2. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes, pers het teentje knoflook uit en hak de basilicum fijn.
3. Kluts de eieren los in een kom, voeg de basilicum toe, breng op smaak met peper en roer goed door.
4. Verhit vervolgens een scheutje olie in een grote koekenpan en bak 1 voor 1, 4 omeletten in 5 minuten rondom goudgeel.
5. Verhit ondertussen opnieuw een scheutje olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8 minuten rondom krokant en gaar.
6. Meng de spinazie met de knoflook en de zongedroogde tomaatjes en roer goed door. Vul elke omelet met eenvierde deel spinaziemengsel, de geitenkaas en rol de omeletten op.
7. Verdeel de gevulde kruidenomeletten met spinazie en geitenkaas over de borden en serveer met de gebakken aardappelpartjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2168 Kj
Calorieën
515 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
35 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie