
Omelet met tonijn, crème fraiche & veldsla
Hoofdgerecht
1 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
2 eieren
2 eetlepels crème fraîche
1.5 eetlepels zonnebloemolie
150 gram soepgroenten
1.5 theelepels Provençaalse kruiden
75 gram linzen (afgespoeld, uitgelekt)
70 gram tonijn op olie
25 gram veldsla
Bereidingswijze
1. Klop de eieren los met de crème fraîche, 1 el water, peper en zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak een omelet van het eimengsel. Houd afgedekt warm.
2. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de soepgroente met de Provençaalse kruiden 3 min. op een middelhoge stand. Voeg de linzen en tonijn met de olie toe en verwarm al omscheppend mee. Breng op smaak met zout en peper.
3. Leg de omelet op een bord, schep de vulling erop en klap dubbel. Serveer met de veldsla.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
676 kcal
Vetten
50 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
36 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie