
Omelet met uien en kaas
Ontbijt
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
Ingrediënten
4 middelgrote uien (in halve ringen)
50 gram boter
1 theelepel verse tijm
150 gram geitenkaas
6 eieren
100 gram oude boerenkaas (versgeraspt)
Bereidingswijze
1. Verhit de boter in een grote koekenpan en laat de uien bestrooid met de tijm en wat zout en peper op middelhoog vuur regelmatig omscheppend circa 10 minuten fruiten tot ze beginnen te kleuren. Snijd intussen de geitenkaas in blokjes.
2. Klop de eieren los in een kom en klop er de geraspte Goudse kaas en wat zout en peper door.
3. Draai het vuur onder de pan met de uien laag. Giet de eieren over de uien en bestrooi de omelet met de blokjes geitenkaas. Leg een deksel op de pan en laat de omelet circa 15 minuten bakken tot de onderkant is gekleurd en de bovenkant gestold.
4. Snijd de omelet in punten en geef er brood en een tomatensalade bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
475 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
23 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie