
Omelet Sibérienne
Nagerecht
6 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 kleine cake
50 milliliter amandellikeur
1 liter vanilleroomijs
4 eiwitten
125 gram suiker
2 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze
1. Snijd de cake in 12 plakken en besprenkel deze met de likeur. Bekleed de kom met de cakeplakken. Houd een paar plakken achter.
2. Neem het ijs uit de verpakking. Laat het wat zachter worden en vul de vorm af met het ijs. Bedek met de achtergehouden plakken cake. Snijd de cake eventueel bij. Zet de kom tot gebruik in de diepvries.
3. Verwarm de oven voor op 200°C, klop de eiwitten stijf met de suiker.
4. Neem het ijs uit de diepvries en bestrijk het met behulp van een pannenkoekmes met eiwit. Let erop dat de eiwitlaag aan alle kanten even dik is. Maak punten of golfjes in de eiwitlaag. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.
5. Zet de 'omelet' circa 3-4 minuten in de oven tot het eiwitschuim lichtbruin is. Gebruik eventueel de grill. Snijd het in plakken en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
625 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
81 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie