
Omelet uit de oven met 2 soorten kaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
8 eieren
100 gram jongbelegen kaas (geraspt)
100 gram blauwe kazen (verbrokkeld)
2 stengels bleekselderij (geschild, in plakjes)
2 lente-/bosuitjes (gesnipperd)
2 eetlepels olie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Splits 4 eieren en klop de andere eieren samen met de 4 dooiers los met twee eetlepels water.
2. Klop de 4 eiwitten met een snuf zout stijf in een andere kom.
3. Schep de kazen en groenten door de geklopte eieren en schep hier voorzichtig de eiwitten doorheen.
4. Vet de ovenschaal goed in met olie of boter. Giet het mengsel erin en laat de omelet in circa 20 minuten in het midden van de oven gaar en bruin worden.
5. Lekker als hoofdgerecht met brood of patat en salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
390 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie