
Omgekeerde bessentaartjes met citroensorbet en basilicum
Diner
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
15 g ongezouten roomboter
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
100 g suiker
125 g blauwe bessen
1 ei
4 bollen citroensorbet
4 blaadjes basilicum (pot, Biologisch PLUS)
Keukenmateriaal: 4 lage taartvormpjes van 10-11 cm ø
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet de vormpjes in met boter. Laat de bladerdeegplakjes op kamertemperatuur ontdooien.
Houd 1 el suiker apart. Verwarm de rest van de suiker met de resterende boter en 2 el water in een sauspan. Roer niet en laat de suikersiroop tot een goudbruine karamel kleuren. Schenk de karamel in de vormpjes. De karamel wordt snel hard. Verdeel de bessen snel over de karamel.
Rol de deegplakjes iets groter uit. Leg de deegplakjes op de bessen. Stop het deeg tussen de karamel en de rand van de vormpjes goed in. Prik het deeg in met een vork.
Klop het ei los. Bestrijk het deeg dun met ei. Bestrooi met de apart gehouden suiker.|
Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Laat ze 2 min. afkoelen. Leg een bordje op de vormpjes en keer samen om; pas op voor de hete karamel bij het verwijderen van de taartvormpjes!
Schep het ijs op de warme bessentaartjes. Garneer met een basilicumblaadje en serveer meteen.
Variatietip
De taartjes zijn ook afgekoeld op kamertemperatuur lekker.
Meer recepten in de categorie