

Omgekeerde perzikcake met yoghurtroom
Bakken
10 pers.
ca. 70 min
Nederlands
Ingrediënten
Ingevette springvorm (ø 24 cm) waarvan de bodem bekleed is met bakpapier
1 blik halve perziken op lichte siroop (820 gram)
200 g roomboter, op kamertemperatuur
225 g suiker
4 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
200 ml slagroom
150 g Turkse stijl yoghurt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de perziken goed uitlekken (vang de siroop eventueel op, zie tip). Snijd elke perzikhelft in 4 partjes en leg de partjes in een mooie cirkel op de bodem van de springvorm.
Klop met de mixer de boter met 200 g suiker zacht en romig. Klop er een voor een de eieren door.
Zeef het bakmeel boven de kom en spatel het luchtig door het beslag totdat het glad is. Schep het beslag over de perziken in de springvorm.
Bak de cake in de oven in ongeveer 40 minuten lichtbruin en gaar. Klop intussen de slagroom met de laatste 25 g suiker stijf.
Spatel de yoghurt erdoor en zet de yoghurtroom in de koelkast.
Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en keer de cake op een mooie schaal. Verwijder voorzichtig het bakpapier. Serveer met een lepel yoghurtroom.
Variatietip!
Vang de perziksiroop op en kook deze in tot een dikke siroop. Bestrijk de afgekoelde cake met de siroop voor een mooie, glanzende afwerking.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
408 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
36 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
0.32 gram