Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ‘One pot pasta’ met kip

‘One pot pasta’ met kip

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram kipfilet, in reepjes
  • 3 geroosterde paprika’s (pot), in repen
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 250 milliliter witte wijn
  • 400 gram penne of fusilli
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
‘One pot pasta’ met kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de knoflook en kip in 2-3 minuten lichtbruin. Schep de paprika en rode pepers erdoor en bak nog circa 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. Roer regelmatig door. Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.

Variatie

• Neem verse rode paprika in plaats van geroosterde paprika’s uit een pot. • Vervang de kip door reepjes varkenshaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 860
  • Eiwit 51 g
  • Koolhydraten 82 g
  • Vet 31 g