
‘One pot pasta’ met kip
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
500 gram kipfilet, in reepjes
3 geroosterde paprika’s (pot), in repen
2 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes
1 blik (400 gram) tomatenblokjes
250 milliliter kippenbouillon
250 milliliter witte wijn
400 gram penne of fusilli
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels gehakte basilicum
75 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de knoflook en kip in 2-3 minuten lichtbruin. Schep de paprika en rode pepers erdoor en bak nog circa 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. Roer regelmatig door. Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.
Variatietip!
• Neem verse rode paprika in plaats van geroosterde paprika’s uit een pot. • Vervang de kip door reepjes varkenshaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
860 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
82 gram
Eiwitten
51 gram