
Romige eenpanspasta met kip en paprika
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
500 gram kipfilet, in reepjes
3 geroosterde paprika’s (pot), in repen
2 rode pepers, zonder zaadjes, in stukjes
1 blik (400 gram) tomatenblokjes
250 milliliter kippenbouillon
250 milliliter witte wijn
400 gram penne of fusilli
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels gehakte basilicum
75 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en de kipreepjes toe en bak in 2-3 minuten lichtbruin.
2. Schep de paprikarepen en stukjes rode peper erdoor en bak nog 1 minuut mee.
3. Voeg de tomatenblokjes met sap, de kippenbouillon, witte wijn en de ongekookte pasta toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 12-14 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, of tot de pasta beetgaar is. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
4. Zet het vuur laag en roer de crème fraîche, de gehakte basilicum en de geraspte kaas door de pasta. Warm het gerecht nog 2-3 minuten zachtjes door tot de saus licht gebonden is. Serveer direct.
Variatietip
Liever zonder vlees? Vervang de kipfilet door 250 gram kastanjechampignons in plakjes en een blik (400 gram) cannellinibonen. Bak de champignons goudbruin en voeg de bonen samen met de pasta toe.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
860 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
82 gram
Eiwitten
51 gram