
Ontbijt-burrito's met gebakken ei
Ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
1 blik zwarte bonen (uitgelekt)
0.5 rode uien (gesnipperd)
1 tomaat (in blokjes)
10 gram koriander (fijngehakt)
1 limoen (sap)
1 avocado
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels boter
4 eieren
1 theelepel gerookt paprikapoeder
4 tortillawraps
4 eetlepels zure room
Bereidingswijze
1. Meng de bonen met de rode ui, tomaat en koriander. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper.
2. Prak het vruchtvlees van de avocado met de knoflook in een kommetje en breng op smaak met zout.
3. Verhit de boter in een koekenpan en breek de eieren erboven, laat de dooiers heel. Bak de eieren circa 5 minuten, tot het eiwit is gestold en de dooier nog zacht is. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper.
4. Verwarm intussen de tortillawraps. Bestrijk de tortilla's met de zure room en verdeel de bonensalsa erover. Leg een gebakken ei erop en serveer met de guacamole.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
540 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
20 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie