

Ontbijtburger met spek en ei
Ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
4 kaiserbroodjes (afbak)**
3 el olie of boter
150 g spekreepjes**
4 eieren
4 blaadjes kropsla**
1 trostomaat, in plakjes**
3 el yoghurtmayo
Bereidingswijze
Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze afkoelen.
Verhit in een koekenpan 1 el olie of boter. Bak de spekreepjes knapperig uit. Schep ze uit de pan op een bord.
Verhit de rest van de olie of boter in 2 koekenpannen. Breek de eieren boven de pan. Vouw zodra het ei aan de onderkant is gestold het eiwit naar het midden, zodat een compact en dik spiegelei ontstaat. Bestrooi de eieren met zout en peper naar smaak en bak ze in 4 min. goudbruin en gaar.
Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de yoghurtmayo. Leg er de sla en tomaat op. Leg op elk broodje een spiegelei. Bestrooi met de knapperige spekreepjes en dek af met de bovenste helften van de broodjes.
Variatietip
Leg op de tomaat nog een ½ plakje jong belegen kaas. Gebruik een kookring (ø 8-9 cm) voor het bakken van de dikke spiegeleieren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
395 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
28 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
18 gram
Zout
2.20 gram
Meer recepten in de categorie