Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ontbijtpizza met avocado en spiegelei

Ontbijtpizza met avocado en spiegelei

Ontbijtpizza met avocado en spiegelei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijt
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 eieren
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 150 g cherrytomaten
  • chiliflakes
  • 50 g zwarte olijven
  • olijfolie extra vierge
Bereiden
Verhit een scheutje olie in de pan, breek de eieren voorzichtig en bak de eieren op laag vuur gaar.
Laat de dooiers heel en zacht.
Rooster de pitabroodjes in de broodrooster krokant.
Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees fijn met een vork.
Breng op smaak met het sap van de citroen, een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de tomaatjes in plakjes.
Besmeer de pitabroodjes met de avocado en leg de tomaatjes erop.
Snijd de olijven doormidden.
Verdeel de eieren erover en bestrooi met de chiliflakes en de olijven.

Voedingswaarde

Kcal
341