
Ontbijtpizza met avocado en spiegelei
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
olijfolie om in te bakken
4 eieren
4 volkoren pitabroodjes
1 avocado
1 citroen
150 g cherrytomaten
chiliflakes
50 g zwarte olijven
olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
Verhit een scheutje olie in de pan, breek de eieren voorzichtig en bak de eieren op laag vuur gaar.
Laat de dooiers heel en zacht.
Rooster de pitabroodjes in de broodrooster krokant.
Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees fijn met een vork.
Breng op smaak met het sap van de citroen, een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de tomaatjes in plakjes.
Besmeer de pitabroodjes met de avocado en leg de tomaatjes erop.
Snijd de olijven doormidden.
Verdeel de eieren erover en bestrooi met de chiliflakes en de olijven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
341 kcal
Meer recepten in de categorie