
Oostenrijkse gehaktschnitzels met aardappelschijfjes en roerbakgroenten
4 pers.
ca. 25 min
Overig
Ingrediënten
4 gepaneerde gehaktschnitzels
30 g boter of margarine
1 zak(je) aardappelschijfjes
75 g Blue Castello Kaas
2 tomaten (in blokjes gesneden)
1 zak(je) Italiaanse roerbakgroenten
2 tl Silvo paprikapoeder
1 ui (in blokjes gesneden)
4 el olijfolie
1 fles(jes) Campina kookroom
1 el citroensap
1 teentje(s) knoflook (fijn gesneden)
Bereidingswijze
Bak de gehaktschnitzels met boter op niet te hoog vuur goudbruin en net gaar.
 Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Bak vervolgens de ui, de tomaten en de knoflook zachtjes aan in de braadjus. Bestrooi met paprikapoeder, blus af met het citroensap en de kookroom en voeg als laatste de kaas toe. Laat even doorkoken.
Verhit in een ruime pan de olijfolie en bak hierin de aardappelschijfjes goudbruin.
Voeg nu de roerbakgroenten er aan toe en laat even meebakken. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de schijfjes nu op de borden en leg de gehaktschnitzels er boven op.
 Schep de saus rondom.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
721 kcal
Vetten
58 gram
Koolhydraten
25 gram
Eiwitten
29 gram