
Oosterse couscous-salade met kruidige gehaktballetjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram rundergehakt
50 gram gedroogde abrikozen
50 gram dadels
1 stuk sinaasappel
400 gram sperziebonen (diepvries)
300 gram couscous
20 gram platte peterselie
1 stuk ei
1 stuk rode paprika
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemalen komijn
Bereidingswijze
1. Breng 300 milliliter water aan de kook en voeg de couscous al roerende toe. Dek af en laat 5 minuten staan. Maak de couscous los met een vork en voeg een eetlepel olijfolie toe.
2. Pel en snipper de ui, pers de knoflook uit en hak de peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie door het gehakt samen met de ui, de knoflook, het ei en de komijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en draai kleine gehaktballetjes.
3. Verhit een pan en bak de gehaktballetjes in 8 minuten rondom bruin. Voeg een half kopje water toe en zet de deksel op de pan. Laat de balletjes nog 8 minuten op laag vuur garen.
4. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de abrikozen en dadels in dunne reepjes. Meng de paprika, de abrikozen, de dadels en de overige peterselie met de couscous. Rasp de schil van de sinaasappel uit en pers het sap uit. Voeg toe aan de couscous.
5. Verhit de sperzieboontjes in een pan en verwarm 5 minuten.
6. Verdeel de couscous-salade over de borden, garneer met de sperzieboontjes en serveer met de gehaktballetjes.
Tip: voeg een handje geroosterde amandelen toe aan de couscous!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2704 Kj
Calorieën
645 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
39 gram