Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse couscous-salade met kruidige gehaktballetjes

Oosterse couscous-salade met kruidige gehaktballetjes

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram dadels
  • 1 stuk sinaasappel
  • 400 gram sperziebonen (diepvries)
  • 300 gram couscous
  • 20 gram platte peterselie
  • 1 stuk ei
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
Oosterse couscous-salade met kruidige gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng 300 milliliter water aan de kook en voeg de couscous al roerende toe. Dek af en laat 5 minuten staan. Maak de couscous los met een vork en voeg een eetlepel olijfolie toe.
  2. 2. Pel en snipper de ui, pers de knoflook uit en hak de peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie door het gehakt samen met de ui, de knoflook, het ei en de komijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en draai kleine gehaktballetjes.
  3. 3. Verhit een pan en bak de gehaktballetjes in 8 minuten rondom bruin. Voeg een half kopje water toe en zet de deksel op de pan. Laat de balletjes nog 8 minuten op laag vuur garen.
  4. 4. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de abrikozen en dadels in dunne reepjes. Meng de paprika, de abrikozen, de dadels en de overige peterselie met de couscous. Rasp de schil van de sinaasappel uit en pers het sap uit. Voeg toe aan de couscous.
  5. 5. Verhit de sperzieboontjes in een pan en verwarm 5 minuten.
  6. 6. Verdeel de couscous-salade over de borden, garneer met de sperzieboontjes en serveer met de gehaktballetjes.
  7. Tip: voeg een handje geroosterde amandelen toe aan de couscous!

    Voedingswaarde

  • Kcal 645
  • Eiwit 39 g
  • Koolhydraten 54 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 16