
Oosterse maaltijdsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
4 eetlepels skyr
1 stuk granaatappel
225 gram kikkererwten
20 gram munt
2 stuks aubergines
100 gram verse spinazie
1 stuk citroen
1 stuk avocado
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemalen komijn
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Was de citroen, rasp de helft van de schil en pers het sap uit. Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in repen. Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. Spoel de kikkererwten goed af en hak de munt fijn.
2. Meng de helft van de knoflook met een scheut olijfolie en de komijn en bestrijk de plakken aubergine hiermee. Verhit een grillpan en grill de plakken aan beide kanten zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
3. Meng de yoghurt met de helft van de munt, de resterende knoflook en het citroensap tot een frisse saus. Breng op smaak met wat peper.
4. Meng de kikkererwten met de babyspinazie en verdeel over een serveerschaal. Serveer de gegrilde aubergine en de avocado erbovenop. Maak met behulp van een lepel rustieke strepen yoghurt-muntsaus over de salade en garneer met de granaatappelpitjes en de citroenrasp.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1322 Kj
Calorieën
314 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
41 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie