Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse maaltijdsalade

Oosterse maaltijdsalade

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 eetlepels skyr
  • 1 stuk granaatappel
  • 225 gram kikkererwten
  • 20 gram munt
  • 2 stuks aubergines
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 stuk citroen
  • 1 stuk avocado
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
Oosterse maaltijdsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook. Was de citroen, rasp de helft van de schil en pers het sap uit. Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in repen. Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. Spoel de kikkererwten goed af en hak de munt fijn.
  2. Meng de helft van de knoflook met een scheut olijfolie en de komijn en bestrijk de plakken aubergine hiermee. Verhit een grillpan en grill de plakken aan beide kanten zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
  3. Meng de yoghurt met de helft van de munt, de resterende knoflook en het citroensap tot een frisse saus. Breng op smaak met wat peper.
  4. Meng de kikkererwten met de babyspinazie en verdeel over een serveerschaal. Serveer de gegrilde aubergine en de avocado erbovenop. Maak met behulp van een lepel rustieke strepen yoghurt-muntsaus over de salade en garneer met de granaatappelpitjes en de citroenrasp.

    Voedingswaarde

  • Kcal 314
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 41 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 12