Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse makreel uit de oven met komkommernoedels

Oosterse makreel uit de oven met komkommernoedels

Ingrediënten

  • 2 stuks gerookte makreel
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 handjes pinda's
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 stuks uien
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 stuks komkommers
Oosterse makreel uit de oven met komkommernoedels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snipper de gele uien, dop de sperziebonen en snijd ze in kleine stukjes. Pel en pers de teentjes knoflook uit.
  3. Verhit een scheutje zonnebloemolie en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, de sambal, 2 eetlepels gembersiroop en de ketjap toe en verwarm 3 minuten mee.
  4. Haal de koppen van de makrelen. Leg de makrelen samen met de sperziebonen in een ovenschaal en schenk de ketjapsaus erover. Plaats de ovenschaal 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  5. Was en snijd de komkommers met een spirelli in dunne slierten. Geen spirelli? Schaaf de komkommer dan met een kaasschaaf in flinterdunne repen.
  6. Meng de azijn met 1 eetlepel gembersiroop en breng de komkommernoedels hiermee op smaak.
  7. Hak de pinda's grof. Verdeel de komkommernoedels, de makreel en de sperziebonen over de borden en garneer met de pinda's.
  8. Tip: voeg 2 handjes fijngehakte koriander en een fijngehakt rood pepertje aan de komkommernoedels toe.

    Voedingswaarde

  • Kcal 318
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 28 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 7