
Oosterse makreel uit de oven met komkommernoedels
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
2 stuks gerookte makreel
500 gram sperziebonen
2 handjes pinda's
2 teentjes knoflook
3 eetlepels gembersiroop
3 eetlepels ketjap manis
2 theelepels sambal oelek
2 stuks uien
1 eetlepel witte wijnazijn
2 stuks komkommers
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snipper de gele uien, dop de sperziebonen en snijd ze in kleine stukjes. Pel en pers de teentjes knoflook uit.
3. Verhit een scheutje zonnebloemolie en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, de sambal, 2 eetlepels gembersiroop en de ketjap toe en verwarm 3 minuten mee.
4. Haal de koppen van de makrelen. Leg de makrelen samen met de sperziebonen in een ovenschaal en schenk de ketjapsaus erover. Plaats de ovenschaal 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
5. Was en snijd de komkommers met een spirelli in dunne slierten. Geen spirelli? Schaaf de komkommer dan met een kaasschaaf in flinterdunne repen.
6. Meng de azijn met 1 eetlepel gembersiroop en breng de komkommernoedels hiermee op smaak.
7. Hak de pinda's grof. Verdeel de komkommernoedels, de makreel en de sperziebonen over de borden en garneer met de pinda's.
Tip: voeg 2 handjes fijngehakte koriander en een fijngehakt rood pepertje aan de komkommernoedels toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1342 Kj
Calorieën
318 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
28 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
18 gram