
Oosterse noedels met shiitake en saté
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
30.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
248 gram Noedels
150 gram Sugarsnaps
200 gram Bimi
200 gram Sperziebonen
100 gram Shiitake
2 eetlepel Koriander
1 stuk Limoen
480 gram Mora varkenssaté
95 gram Boemboe bami goring
1 eetlepel Sojasaus
4 eetlepel Seroendeng
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg de noedels toe, laat 2 minuten koken en giet af. Spoel de noedels na met koud water en zet apart.
2. Verwijder de uiteindes van de sugarsnaps, bimi en sperziebonen. Halveer de sperziebonen en bimi. Breng opnieuw een ruime pan met water aan de kook. Blancheer hierin gedurende 2 minuten de sperziebonen en bimi. Giet af. Maak de shiitakes schoon en snijd in grove reepjes. Hak de koriander grof en snijd de limoen in partjes.
3. Bereid de saté volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm een wok of grote koekenpan met een scheut zonnebloemolie op hoog vuur. Wok de groenten gedurende 2 minuten, voeg de shiitakes toe en bak nog 2 minuten. Voeg de boemboe samen met 50 ml water en de sojasaus toe. Roer goed, voeg de noedels toe en bak nog 2 minuten mee.
4. Garneer de noedels met de koriander, seroendeng en limoenpartjes, en serveer met de saté.
Meer recepten in de categorie