Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse noedelsoep met kipfilet

Oosterse noedelsoep met kipfilet

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilets
  • 125 gram rijstnoedels
  • 400 gram Thaise roerbakgroente
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 2 cm gember
  • 10 gram koriander
  • 1 stuk limoen
  • 4 stuks eieren
  • 2 liter kippenbouillon
  • 200 gram taugé
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels chilisaus
Oosterse noedelsoep met kipfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Rasp de gember, hak de koriander grof en snijd de limoen in partjes.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken met koud water, pel en halveer.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de kipfiletblokjes aan beide kanten aan. Voeg de Thaise groene currypasta, de gember en de kippenbouillon toe. Laat het geheel 15 minuten op laag vuur koken.
  4. 4. Voeg vervolgens de helft van de taugé, de roerbakgroenten, de ketjap, de chilisaus en de noedels toe en verwarm 5 minuten.
  5. 5. Verdeel de Oosterse noedelsoep over de kommen en garneer met de overige taugé, verse koriander en partjes limoen.
  6. Tip: Serveer met cassave kroepoek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 685
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 5