
Oosterse noedelsoep met kipfilet
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
300 gram kipfilets
125 gram rijstnoedels
400 gram Thaise roerbakgroente
2 eetlepels groene currypasta
2 cm gember
10 gram koriander
1 stuk limoen
4 stuks eieren
2 liter kippenbouillon
200 gram taugé
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels chilisaus
Bereidingswijze
1. Rasp de gember, hak de koriander grof en snijd de limoen in partjes.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken met koud water, pel en halveer.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de kipfiletblokjes aan beide kanten aan. Voeg de Thaise groene currypasta, de gember en de kippenbouillon toe. Laat het geheel 15 minuten op laag vuur koken.
4. Voeg vervolgens de helft van de taugé, de roerbakgroenten, de ketjap, de chilisaus en de noedels toe en verwarm 5 minuten.
5. Verdeel de Oosterse noedelsoep over de kommen en garneer met de overige taugé, verse koriander en partjes limoen.
Tip: Serveer met cassave kroepoek.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1884 Kj
Calorieën
685 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
43 gram