Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse roerbakschotel met garnalen

Oosterse roerbakschotel met garnalen

Ingrediënten

  • 500 gram garnalen
  • 500 gram spruitjes
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuk komkommer
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram koriander
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 225 gram rijstnoedels
Oosterse roerbakschotel met garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Was de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes. Snijd de komkommer en de courgette in flinterdunne reepjes.
  2. 2. Pel en pers de knoflook, rasp de gember en hak de koriander fijn.
  3. 3. Breng een pan met water aan de kook, kook de spruiten 5 minuten en spoel af met koud water.
  4. 4. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. 5. Verhit een scheut olie in een diepe pan en roerbak de spruiten samen met de garnalen, de knoflook, de gember, de honing, de azijn en de sojasaus. Voeg na 5 minuten de komkommer, de courgette en de rijstnoedels toe en roerbak het geheel nog eens 3 minuten.
  6. 6. Verdeel de oosterse roerbakschotel over de borden en garneer met de koriander.
  7. Tip: Garneer met sesamzaadjes voor een intensere smaakbeleving!

    Voedingswaarde

  • Kcal 448
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 68 g
  • waarvan suikers 21
  • Vet 4 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 8