
Oosterse roerbakschotel met garnalen
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram garnalen
500 gram spruitjes
1 stuk courgette
1 stuk komkommer
2 cm gember
1 teentje knoflook
10 gram koriander
1 eetlepel azijn
3 eetlepels honing
2 eetlepels sojasaus
225 gram rijstnoedels
Bereidingswijze
1. Was de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes. Snijd de komkommer en de courgette in flinterdunne reepjes.
2. Pel en pers de knoflook, rasp de gember en hak de koriander fijn.
3. Breng een pan met water aan de kook, kook de spruiten 5 minuten en spoel af met koud water.
4. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verhit een scheut olie in een diepe pan en roerbak de spruiten samen met de garnalen, de knoflook, de gember, de honing, de azijn en de sojasaus. Voeg na 5 minuten de komkommer, de courgette en de rijstnoedels toe en roerbak het geheel nog eens 3 minuten.
6. Verdeel de oosterse roerbakschotel over de borden en garneer met de koriander.
Tip: Garneer met sesamzaadjes voor een intensere smaakbeleving!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1888 Kj
Calorieën
448 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
21 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
34 gram