
Oosterse schnitzel met sambal en sesam
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
4 varkensschnitzels (ongepaneerde, à 125 g)
100 gram bloem
2 eieren
0.5 theelepels gemberpoeder (djahé)
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel sambal oelek
4 eetlepels sesamzaad
3 eetlepels arachideolie
Bereidingswijze
1. Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Kluts in een diep bord de eieren met het gemberpoeder, sesamolie en sambal.
2. Verdeel de sesamzaadjes over een plat bord. Wentel de bebloemde schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het sesamzaad. Druk de sesamzaadjes goed aan.
3. Verhit de olie en bak hierin de schnitzels op middelhoge stand in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
4. Lekker met gebakken paksoi en rijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
410 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
37 gram
Meer recepten in de categorie