
Oosterse soep met garnalen en kokosmelk
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 gram shiitake
1 bosje koriander
500 gram nasi/bamigroente
95 gram groene currypasta
400 ml kokosmelk
260 gram garnalen
Bereidingswijze
1. Snijd de shiitake in plakjes en de koriander grof.
2. Voeg de nasi-bami groenten samen met de shiitake en de boemboe toe aan een grote soeppan. Fruit aan met een scheutje olie voor ongeveer 5 minuten.
3. Voeg de kokosmelk samen met 1 liter water toe en breng aan de kook. Haal de garnalen van de spiesjes en kook deze voor 2 minuten mee.
4. Schenk de soep in kommetjes en garneer met de koriander.
Tip: Voeg geroosterde sesamzaadjes toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1802 Kj
Calorieën
429 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
20 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
27 gram
Eiwitten
27 gram