Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse spiezen met spitskool

Oosterse spiezen met spitskool

Ingrediënten

  • 400 gram nasi-/bamivlees
  • 1 stuk spitskool
  • 400 gram woknoedels
  • 1 stuk komkommer
  • 200 gram snijbonen
  • 2 stuks winterpenen
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram koriander
  • 50 ml azijn
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 stuk limoen
Oosterse spiezen met spitskool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. +houten prikkers
  2. Leg de houten prikkers voor gebruik 10 minuten in een bakje water. Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd in kleine stukjes. Snijd de spitskool in flinterdunne reepjes en rasp de komkommer en de winterpeen in flinterdunne sliertjes.
  3. Pers het sap uit de limoen. Pel en pers de knoflook, rasp de gember en hak de koriander grof.
  4. Meng 2 eetlepels honing met de sojasaus, de gember, 1 eetlepel azijn en de knoflook. Voeg hier het nasi- bamivlees aan toe en laat minimaal 10 minuten marineren.
  5. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan met water aan de kook, kook de snijbonen 4 minuten en spoel af met koud water.
  6. Meng het resterende azijn met het limoensap en de resterende honing tot een dressing. Voeg de noedels, de koriander, de spitskool, de wortel en de komkommer aan de dressing toe en meng tot een frisse noedelsalade.
  7. Rijg de nasi-bamivlees blokjes aan de houten prikkers, verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de spiezen in 10 minuten rondom gaar en goudbruin.
  8. Verdeel de noedelsalade over de borden en serveer samen met de spiezen.
  9. Tip: Garneer met sesamzaadjes en een Spaans pepertje!

    Voedingswaarde

  • Kcal 481
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 57 g
  • waarvan suikers 23
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 11