
Oosterse spiezen met spitskool
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram nasi-/bamivlees
1 stuk spitskool
400 gram woknoedels
1 stuk komkommer
200 gram snijbonen
2 stuks winterpenen
2 cm gember
2 teentjes knoflook
20 gram koriander
50 ml azijn
3 eetlepels honing
2 eetlepels sojasaus
1 stuk limoen
Bereidingswijze
+houten prikkers
1. Leg de houten prikkers voor gebruik 10 minuten in een bakje water. Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd in kleine stukjes. Snijd de spitskool in flinterdunne reepjes en rasp de komkommer en de winterpeen in flinterdunne sliertjes.
2. Pers het sap uit de limoen. Pel en pers de knoflook, rasp de gember en hak de koriander grof.
3. Meng 2 eetlepels honing met de sojasaus, de gember, 1 eetlepel azijn en de knoflook. Voeg hier het nasi- bamivlees aan toe en laat minimaal 10 minuten marineren.
4. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan met water aan de kook, kook de snijbonen 4 minuten en spoel af met koud water.
5. Meng het resterende azijn met het limoensap en de resterende honing tot een dressing. Voeg de noedels, de koriander, de spitskool, de wortel en de komkommer aan de dressing toe en meng tot een frisse noedelsalade.
6. Rijg de nasi-bamivlees blokjes aan de houten prikkers, verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de spiezen in 10 minuten rondom gaar en goudbruin.
7. Verdeel de noedelsalade over de borden en serveer samen met de spiezen.
Tip: Garneer met sesamzaadjes en een Spaans pepertje!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2023 Kj
Calorieën
481 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
57 gram
Waarvan suikers
23 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
37 gram