
Oosterse spruitjesroerbak met gerookte makreel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
27.26 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Basmatirijst
500 gram Spruiten
1 stuk Citroen (LIMOEN
300 gram GIJS makreelfilet
400 gram Roerbakgroenten champignon
1 theelepel Chinese five spice kruiden
50 gram Gebakken uitjes
1 eetlepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Kook de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet de rijst af en laat droogstomen in de pan. Maak ondertussen de spruiten schoon en halveer. Rasp de limoen en snijd de vrucht in partjes. Trek met twee vorken stukjes van de makreelfilet.
2. Verwarm een wok met een scheut zonnebloemolie en roerbak hierin de spruiten gedurende 5 minuten. Voeg de roerbakgroenten en de kruiden toe en bak nog 5 minuten. Voeg de rijst toe aan de groenten en breng op smaak met de helft van de limoenrasp, zout en peper.
3. Serveer de spruitjesroerbak in 4 diepe borden en garneer met de makreelfilet, overgebleven limoenrasp, gebakken uitjes en de limoenpartjes.
Meer recepten in de categorie