
Oosterse zalm met knapperige roerbakgroenten
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
3 stuks zalmfilets
300 gram zilvervliesrijst
2 cm gember
800 gram oosterse roerbakgroente
50 ml sojasaus
75 ml gembersiroop
4 takjes koriander
1 stuk rode peper
Bereidingswijze
1. Bereid de rijst volgens de verpakking.
2. Snijd de rode peper in dunne ringen en rasp de gember. Snijd de zalm in blokjes van 2 centimeter.
3. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de rode peper en gember kort aan. Voeg vervolgens de Oosterse roerbakgroenten toe en bak 4 minuten. Blus af met de gembersiroop.
4. Verhit een scheutje olie in een tweede koekenpan en bak de blokjes zalm 3 minuten rondom aan. Schenk de sojasaus erover en bak nog een halve minuut.
5. Serveer de rijst met de roerbakgroenten en de blokjes zalm en garneer met de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2652 Kj
Calorieën
632 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
81 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
34 gram