Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse zalm met knapperige roerbakgroenten

Oosterse zalm met knapperige roerbakgroenten

Ingrediënten

  • 3 stuks zalmfilets
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 cm gember
  • 800 gram oosterse roerbakgroente
  • 50 ml sojasaus
  • 75 ml gembersiroop
  • 4 takjes koriander
  • 1 stuk rode peper
Oosterse zalm met knapperige roerbakgroenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de verpakking.
  2. Snijd de rode peper in dunne ringen en rasp de gember. Snijd de zalm in blokjes van 2 centimeter.
  3. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de rode peper en gember kort aan. Voeg vervolgens de Oosterse roerbakgroenten toe en bak 4 minuten. Blus af met de gembersiroop.
  4. Verhit een scheutje olie in een tweede koekenpan en bak de blokjes zalm 3 minuten rondom aan. Schenk de sojasaus erover en bak nog een halve minuut.
  5. Serveer de rijst met de roerbakgroenten en de blokjes zalm en garneer met de koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 632
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 81 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 10